Top 7 activitati de facut in Delta Dunarii

Desi intotdeauna Delta Dunarii a avut ceva de oferit, in ultimii ani a devenit din ce in ce mai vizitata de turisti, nu doar din Romania ci si de peste hotare. Si de ce nu ar fi asa? Cele peste 320 de specii de pasari si cele 133 de specii de pesti dau valoare regiunii si o importanta economica din ce in ce mai mare. Acolo se regasesc peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2400 de specii de insecte, 11 specii de reptile si 44 specii de mamifere – toate astea fac Delta Dunarii un loc special, care merita a fi conservat si, bineinteles, vizitat.

Indiferent ca vrei sa stai intr-un hamac sau pe iarba, sa asculti trilul pasarilor, sa savurezi o ciorba autentica de peste sau sa te relaxezi intr-o barca plimbandu-te pe canale si privind pelicanii si lebedele, intotdeauna exista ceva de facut.  Te poti trezi la 5 dimineata sa vezi rasaritul soarelui sau sa mergi la pescuit in apele calme, dar in orice activitate ai alege, vei descoperi in ea sarmul acestui minunat loc.

Daca te-ai decis sa alegi Delta Dunarii ca destinatie in urmatoarea ta excursie sau vacanta, atunci avem cateva recomandari referitor la activitatile pe care le poti face aici:

1. Bird watching

Ok, poate nu esti chiar fan sa stai ore intregi sa te uiti la niste pasari pentru a prinde cele mai bune instantanee, dar oricum Delta este plina de sute de tipuri de pasari si este imposibil sa treci impasibil printre ele, mai ales ca le vei intalni la tot pasul.

2. Pescuitul

Daca esti pasionat de pescuit, atunci aceasta este cea mai buna locatie. Chiar daca esti un pescar amator, tot te vei bucura atunci cand pestele va musca momeala unditei tale.

3. Excursii cu barca Continuă să citești „Top 7 activitati de facut in Delta Dunarii”

De ce sa vizitezi Delta Dunarii

Atunci cand vii in Delta Dunarii nu poti decat sa simti ca timpul trece mai incet, ca si cum ar sta in loc. Frumusetea unica a deltei este recunoscuta in intreaga lume, fiind primul loc din Romania inclus in patrimoniul UNESCO sub numele de Rezervatia Biosferei.

Barca pe Dunare

Indiferent ca esti turist nou sau nu, intotdeauna vei fi uimit de multitudinea de specii de pesti, pasari si plante si de scenariile minunate pe care le ofera aceasta rezervatie. Iata cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre Delta Dunari si de ce ar trebui sa o vizitezi:

  • Este pe locul 2 dintre cele mai mari delte din Europa. Cea mai mare este Delta Volga. Delta Dunarii are o suprafata de 5050 km, impreuna cu complexul lagunar Razim-Sinoe.
  • Dintre cele 300 de rezervatii naturale in lume, Delta Dunarii este situata pe locul 3, avand in vedere importanta ecologica.
  • Delta Dunarii este casa a peste 250 de specii de pasari, fiind una dintre cele mai bogate faune ornitologice din lume.
  • Delta Dunarii este cel mai “nou” pamant al Europei. Aceasta creste cu 40 de metri in fiecare an din cauza a 67 de milioane de tone de depozite aduse de rauri. Delta este in continua formare, alcatuita din diguri, insule mici, canale, lacuri, mlastini si balti. Acest lucru situeaza Delta Dunarii intre cele mai frumoase locuri din Europa, acolo unde natura inca isi urmeaza cursul, doar cu o minima interventie din partea omului.
  • Delta Dunarii este considerata o destinatie salbatica. De-a lungul anilor a devenit o destinatie turistica impartita in diferite domenii: turism stiintific, turism de aventura, agro-turim, turism educational si turism cultural (vei gasi numeroase muzee de vizitat).

Continuă să citești „De ce sa vizitezi Delta Dunarii”