De ce sa vizitezi Delta Dunarii

Atunci cand vii in Delta Dunarii nu poti decat sa simti ca timpul trece mai incet, ca si cum ar sta in loc. Frumusetea unica a deltei este recunoscuta in intreaga lume, fiind primul loc din Romania inclus in patrimoniul UNESCO sub numele de Rezervatia Biosferei.

Barca pe Dunare

Indiferent ca esti turist nou sau nu, intotdeauna vei fi uimit de multitudinea de specii de pesti, pasari si plante si de scenariile minunate pe care le ofera aceasta rezervatie. Iata cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre Delta Dunari si de ce ar trebui sa o vizitezi:

  • Este pe locul 2 dintre cele mai mari delte din Europa. Cea mai mare este Delta Volga. Delta Dunarii are o suprafata de 5050 km, impreuna cu complexul lagunar Razim-Sinoe.
  • Dintre cele 300 de rezervatii naturale in lume, Delta Dunarii este situata pe locul 3, avand in vedere importanta ecologica.
  • Delta Dunarii este casa a peste 250 de specii de pasari, fiind una dintre cele mai bogate faune ornitologice din lume.
  • Delta Dunarii este cel mai “nou” pamant al Europei. Aceasta creste cu 40 de metri in fiecare an din cauza a 67 de milioane de tone de depozite aduse de rauri. Delta este in continua formare, alcatuita din diguri, insule mici, canale, lacuri, mlastini si balti. Acest lucru situeaza Delta Dunarii intre cele mai frumoase locuri din Europa, acolo unde natura inca isi urmeaza cursul, doar cu o minima interventie din partea omului.
  • Delta Dunarii este considerata o destinatie salbatica. De-a lungul anilor a devenit o destinatie turistica impartita in diferite domenii: turism stiintific, turism de aventura, agro-turim, turism educational si turism cultural (vei gasi numeroase muzee de vizitat).

Fazan in stufaris

 

Bucataria din zona

Asa cum te-ai astepta, bucataria locala este bogata in preparate din peste. Aproape orice restaurant va avea ciorba de peste, dar si preparate din pestele prins proaspat din apele Dunarii: crap, somn, biban. Nu pleca din Delta fara sa mananci macar o data o portie de icre.

Cand sa o vizitezi

Desi multi prefera sa aleaga Delta Dunarii ca destinatie in sezonul estival, vara nu este singura perioada recomandata pentru vizite. Primavara, atunci cand “natura pare sa prinda viata” este un anotimp minunat pentru o mica vacanta de relaxare, mai ales in lunile aprilie si mai. Primavara, multe pasari ajung in Delta Dunarii in drumul lor spre casa, fiind un punct comun unde multe trasee de migratie se intersecteaza aici.

Aici poti auzi trilurile spectaculoare ale pasarilor, poti vedea cele mai frumoase penaje si poti vedea ritualurile de imperechere ale unor diferite specii de pasari.
Pentru cei care doresc sa se plimbe cu barca pe canale, este momentul ideal pentru ca nivelul apei creste in lunile primaverii si poti vedea o adevarata lume a apelor.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web