Top 7 activitati de facut in Delta Dunarii

Desi intotdeauna Delta Dunarii a avut ceva de oferit, in ultimii ani a devenit din ce in ce mai vizitata de turisti, nu doar din Romania ci si de peste hotare. Si de ce nu ar fi asa? Cele peste 320 de specii de pasari si cele 133 de specii de pesti dau valoare regiunii si o importanta economica din ce in ce mai mare. Acolo se regasesc peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2400 de specii de insecte, 11 specii de reptile si 44 specii de mamifere – toate astea fac Delta Dunarii un loc special, care merita a fi conservat si, bineinteles, vizitat.

Indiferent ca vrei sa stai intr-un hamac sau pe iarba, sa asculti trilul pasarilor, sa savurezi o ciorba autentica de peste sau sa te relaxezi intr-o barca plimbandu-te pe canale si privind pelicanii si lebedele, intotdeauna exista ceva de facut.  Te poti trezi la 5 dimineata sa vezi rasaritul soarelui sau sa mergi la pescuit in apele calme, dar in orice activitate ai alege, vei descoperi in ea sarmul acestui minunat loc.

Daca te-ai decis sa alegi Delta Dunarii ca destinatie in urmatoarea ta excursie sau vacanta, atunci avem cateva recomandari referitor la activitatile pe care le poti face aici:

1. Bird watching

Ok, poate nu esti chiar fan sa stai ore intregi sa te uiti la niste pasari pentru a prinde cele mai bune instantanee, dar oricum Delta este plina de sute de tipuri de pasari si este imposibil sa treci impasibil printre ele, mai ales ca le vei intalni la tot pasul.

2. Pescuitul

Daca esti pasionat de pescuit, atunci aceasta este cea mai buna locatie. Chiar daca esti un pescar amator, tot te vei bucura atunci cand pestele va musca momeala unditei tale.

3. Excursii cu barca

Exista multe tipuri de excursii cu barca spre destinatii precum Sulina, Crisana, Sf. Gheorghe, Murghiol sau Portita. Daca ai noroc, vei nimeri in barca o persoana care va fi o adevarata enciclopedie si iti va spune multe povesti despre imprejurimi. La urma urmei, Delta fara barci e ca prajitura fara crema. Gustoasa, dar nu dulce suficient de mult.

4. Excursie catre Padurea Letea

Padurea Letea este o zona protejata si este parte a patrimoniului UNESCO. Peisajele intrec orice imaginatie. Putine locuri din lume mai sunt atat de bogate in vegetatie, dune de nisip, lacuri, plante exotice.

5. Sulina

Sulina este o localitate pe unde piratii ajungeau des. O excursie spre Sulina nu ar trebui sa dureze mai mult de 6 ore si vei afla foarte multe despre istoria locala. Merita vizitata biserica greaca, ce dateaza din 1865 si unde vei putea vedea niste icoane unice in Europa cu Fecioara Maria cu chipul acoperit.

6. Tulcea

Daca stai suficient de mult prin zona, atunci ar trebui sa vizitezi si Tulcea, mai precis Muzeul Etnografic unde vei vedea sute de ani de istoria a romanilor, combinata cu cea a turcilor, ucrainienilor si a rusilor.

7. Sfantu Gheorghe

Daca ajungi in Delta Dunari ila mijlocul lunii august, atunci nu trebuie sa ratezi Festivalului de Film Independent de la Sfantu Gheorge, festival ce are loc in fiecare an.

Bineinteles, pe langa toate aceste activitati, trebuie sa te bucuri cu adevarat de bucataria locala, unde vei manca cele mai bune preparate traditionale din peste.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web